The ultimate aim of karate lies not in victory nor defeat, but in the perfection of the character of its participants 

Gichin Funakoshi

Shotokan 松濤館 

Karate (空手) kan oversættes til "tom hånd" og er en japansk kampsport, hvis rod kan spores til Okinawa. Som udgangspunkt bruges der ingen våben, deraf navnet Karate, og målet er i stedet at kunne bruge sin egen krop som sit våben/forsvar. Indenfor karate er der forskellige stilarter, og i Shin-to shotokan karate-do træner vi Shōtōkan (松濤館). Shotokan er en stilart indenfor karate, der er udviklet af Gichin Funakoshi (1868–1957). Den 6.marts 1921 besøgte den japanske kronprins Okinawa. I den forbindelse blev karate ved en stor opvisning på Shuri slottet demonstreret for prinsen.Ansvarlig for denne demonstration af kampkunsten var Funakoshi Sensei. Da kronprinsen ved sin afrejse blev spurgt om sit indtryk af Okinawa udtrykte han stor beundring for det smukke slot, alle de dejlig indtryk og ikke mindst var han meget imponeret af den interessante opvisning i karate.Kronprinsens interesse i karate har måske også været medvirkende til, at undervisningsministeriet ved afholdelsen af den første atletikopvisning i Tokyo i 1922 bad Funakoshi Sensei om at arrangere en opvisning i karate i samme anledning.Efter denne opvisning ville Funakoshi Sensei vende tilbage til Okinawa, men blev på talrige opfordinger i Japan for at undervise i karate. I 1955 stiftedes Japan Karate Association (J.K.A.), og organisationens første præsident blev Gichin Funakoshi. Desværre fik han kun et par år som leder af sit eget livsværk, da han døde 88 år gammel i 1957. Gichin Funakoshis bedste elev Masatoshi Nakayama overtog derefter posten som leder for J.K.A., og det lykkedes med ham i spidsen, at gøre Shotokan karate til den mest udbredte karatestil i verden. I 1977 forlod Soke Hirokazu Kanazawa, (10. dan.), der er direkte elev af Gichin Funakoshi, J.K.A. for at danne karateforbundet Shotokan Karate International Federation (S.K.I.F.).Kanazawa Soke (10. Dan) var en af ​​verdens mest berømte og respekterede traditionelle karate mestre nogensinde på tværs af forskellige karate stilarter og kampsportsgrene. Soke var kendt under betegnelsen "The living legend" i hans levetid og blev tildelt 10. dan (den højeste rang) i år 2000 af International Martial Arts Federation, som er en international kampsportsorganisation bestående af højtstående udøvere fra Aikido, Iaido, Judo, Jujutsu, Karate, Kendo & Kobudo.

Soke var den første karateka, der vandt det berygtede All Japan karate mesterskab. Selvom Kanazawa Soke blev uddannet i Judo i sine tidlige år, startede han med at praktisere karate mens han var på universitetet under sensei Matsatoshi Nakayama. Kanazawa Soke var også en af ​​de sidste karateka der var så privilegerede at have studeret under Master Gichin Funakoshi. I 1978 oprettede Kanazawa Soke SKIF (Shotokan Karatedo International Federation). SKIF er nu verdens største Shotokan Karate Association med flere millioner medlemmer i over 130 lande. Soke Kanazawa gik bort i December 2019 (Må han hvile i fred), men inden hans død overleverede han titlen Kancho til sin søn Nobuaki Kanazawa, som dermed er den nuværende leder af SKIF.Soke Hirokazu Kanazawa (S.K.I.F)

國際松濤館空手道連盟

“Karate is what has given me hope throughout my life.  It is the teacher that has guided me to where I am now.  The more I know, the more I climb, yet the mountain just gets higher.  The more I try, the more I focus, the depth is limitless.  There is no end in sight. That is karate, my life." 

Hirokazu Kanazawa

Dojo Kun 道場訓

Dōjō Kun er et japansk kampsportudtryk, der direkte oversat betyder "træningshallens regler". Dojo Kun er de fem vigtigste regler i Karate. Disse fem regler skal karateudøveren altid forsøge at opfylde både i Dojoen, men ligeledes i sit private liv.